Yedekleme, Düzenleme, Redmi Note 10 Lite QCN Dosyasını Geri Yükleme ve IMEI’yi Onarma


June 2022 (0) Iptv 4/20/2024


Redmi Note 10 başarısının ardından Hindistan’da Redmi Note 10 Lite sessizce piyasaya sürüldü. Cihaz, Redmi Note 9 Pro’nun yeniden yapılandırılmış bir modelidir ve Qualcomm Snapdragon 720G SoC tarafından desteklenmektedir. Arkada dörtlü kamera kurulumuna sahip olan cihaz, 48 MP ana kameraya sahip.

Bu eğitimde, Xiaomi Redmi Note 10 Lite (kod adı curtana-in) için QCN dosyalarını nasıl yedekleyeceğinizi ve geri yükleyeceğinizi göstereceğiz. Bu adımları, SIM kartın tanınmaması, bilinmeyen ana bant sürümü, IMEI numarasının bulunamaması gibi Android telefonun SIM kartıyla ilgili herhangi bir sorunu çözmek için kullanabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi!

Bazı ülkelerde Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI) numarasının yanıp sönmesi veya değiştirilmesi yasa dışıdır. Başka bir şey yapmadan önce ülkenizin yasalarına bakın. ralfiSoft.com yalnızca kılavuzlar sağlar. Devam ederseniz tek sorumlu siz olacaksınız. Bu kılavuz eğitim amaçlıdır.

Akıllı telefonlar çağımızda, her zaman Kök, Modlar veya Özel ROM’ları Kurmak veya Stok ROM’u Değiştirmek istiyoruz. Bunu yaparsak, yanlışlıkla IMEI numarası veya temel bant sürümü gibi bazı ayarları değiştirebiliriz. QCN’yi yedekleyebilmeniz ve geri yükleyebilmeniz ve diğer kişilerin IMEI’lerini kaybederlerse QCN’lerini düzenleyebilmeniz için dosyanın nerede olduğunu bilmeniz gerekir. Anlamak için lütfen bu kılavuza bakın.

Xiaomi Mi 10T (Apollo) Imeı Repair Free

IMEI Numarası nedir ve ne işe yarar?

IMEI numarasından bahsettiğimizde, SIM kart kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın her bir telefonu benzersiz şekilde tanımlayan uluslararası bir mobil cihaz kimliğine atıfta bulunur; yani dediğimizde IMEI numbers, telefonlar için her türlü kimliği kastediyoruz. Her bir IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarası, küresel olarak her akıllı telefona benzersiz bir şekilde atanır. Redmi Note 10 Lite’ta IMEI numaranızı öğrenmek için *#06# çevirici veya Telefon uygulamasında.

Hepimiz bir SIM kartın bir cep telefonundan kolayca değiştirilebileceğini biliyoruz. Bu nedenle, IMEI numarası, dünya genelinde belirli bir cihazı izlemek için kullanışlıdır. Şimdi, bir SIM kullanmak için bir mobil cihaz kullanmak istiyorsanız, o zaman IMEI numarasını doğru şekilde çalıştırmanız gerekir. Bu arada, cihazınızdaki herhangi bir üçüncü taraf ürün yazılımı veya herhangi bir özel dosya yanıp sönerken IMEI numarası bozulabilir veya geçersiz olabilir veya boş olabilir. Bu nedenle, Redmi Note 10 Lite modeliniz için bu sorunu düzeltmelisiniz.

Steps to Repair and Fix IMEI number on Redmi Note 10 Lite (curtana-in)

Burada, QCN Rebuilder Tool’u kullanarak Xiaomi Redmi Note 10 Lite cihazınızdaki IMEI numarasını onarmak ve geri yüklemek için kolay bir kılavuz bulacaksınız. Bu araç ücretsizdir ve bu süreçte yeni olsanız bile kullanımı kolaydır. Şimdi kılavuza geçmeden önce tüm gereksinimleri takip edelim ve aşağıdaki bağlantıları indirelim.

Şimdi, aşağıdaki indirme bağlantılarına ve gereksinimlerine göz atalım.

Dosyaları indir:

Yedek QCN

Bu yöntemi kullanarak, gelecekteki çözüm için QCN dosyasını yedekleyebilir veya dosyaya ihtiyacı olan arkadaşınızın IMEI veya temel bant sürümü sorununu düzeltmesine yardımcı olabilirsiniz.

Pre-Requisites:

  • QPST kurulu (QFIL’i içerir). Buradan indirebilirsiniz.
  • Xiaomi ve Qualcomm sürücüleri yüklü. Onları buradan indirin

Enable Diagnostics mode on your Redmi Note 10 Lite.

ADB modunu kullanma: Redmi Note 10 Lite’ınızı USB kablosunu kullanarak PC’ye bağlayın ve verilen komutu girin (gerekli tüm sürücüleri yüklediğinizden emin olun).

adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,adb

İkinci yöntem için servis kodunu girin *#*#13491#*#* ve gerekli bağlantıyı seçin

Not: Özel bir ROM kullanıyorsanız, çevirici yöntemini deneyebilirsiniz, ancak büyük olasılıkla kodu çevirdikten sonra hiçbir şey alamazsınız. Bu durumda, Teşhis modunu yine de etkinleştirebilirsiniz, ancak kök ayrıcalıklarına ihtiyacınız vardır. Bir Terminal Emulator uygulaması açın ve şunu yazın:

su

setprop sys.usb.config diag,adb

Tamamlandı. Redmi Note 10 Lite cihazında Tanılama Modunu Etkinleştirdiniz veya Devre Dışı Bıraktınız.

QCN’yi Yedeklemek için QPST Aracını Açın

  1. Şimdi QFIL’i açın ve cihazınızı USB kablosuyla PC’ye bağlayın. Redmi Note 10 Lite, Teşhis Modunda bağlı olarak gösterilmelidir.
  2. Şimdi Bağlantı noktası seç üzerine dokunun ve cihazınızı seçin ve Tamam’a basın.Xiaomi Mi 10T (Apollo) Imeı Repair Free
  3. üzerine dokunun Tools sekmesini seçin ve seçin QCN Backup Restore açılır menüden.Xiaomi Mi 10T (Apollo) Imeı Repair Free
  4. Bir sonraki pencerede, QCN dosyasına .qcn uzantılı herhangi bir isim ekleyin. öğesini seçtiğinizden emin olun. multisim ve Yedekle’ye basın.Xiaomi Mi 10T (Apollo) Imeı Repair Free
  5. Yedekleme tamamlandıktan sonra oluşturulan dosya boyutunu kontrol edin. Normal bir yedekleme 310Kb civarındadır, dosyanız önemli ölçüde daha hafifse, hasarlı bir dosyadan şüphelenebilirsiniz. Bu durumda, stok ROM’u yüklemenizi ve çevirici yöntemini kullanmanızı öneririm.

IMEI Rebuilding and Restore Guide

  • İndirdikten sonra kurun ve QCN Rebuilder aracını PC’nizde çalıştırın.
  • Dosyayı aç’a tıklayın ve Redmi Note 10 Lite QCN dosyasını seçin.
  • Şimdi, IMEI’yi orijinal IMEI numarasıyla değiştirin.
  • Yeniden Oluştur’a tıklayın.
  • Ardından, telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bir PC’ye bağlayın.
  • Cihazınızdaki tuş takımını açın ve bu kodu yazın *#*#717717#*#* veya tanı modunu etkinleştirmek için herhangi bir yöntemi kullanın.
  • Yukarıdaki kod işe yaramazsa, aşağıdaki komutları takip ederek PC’nizde CMD’yi kullanın.

adb shell
su
setprop sys.usb.config rndis,diag,adb
Ardından bilgisayarınızda QPST aracını çalıştırın.
  • Geri Yükle sekmesine tıklayın > yeniden oluşturulmuş QCN dosyasını seçin > Geri Yükle’ye tıklayın.


Yorum yapabilmek için giriş yapınız

Giriş Yap

Sitede Ara

ralfiSoft.com Download

DOWNLOADS